ေတာင္ငူသား

..... စိမ္းလန္းပါေစ ကမာၻေျမ ... ျငိမ္းခ်မ္းပါေစ ကမာၻေျမ .....

Tuesday, November 18, 2008

ဘယ္သူေျပာရဲလဲ

ေရျခားေျမျခားမွာ ေရာက္ေနရေတာ့ ျမန္မာအစားအစာဆိုရင္ အရမ္းလြမ္းတယ္။ ေျပာမဲ့သာ ေျပာတာပါ။ တိုင္းတပါးမွာ ဒီႏိုင္ငံေလာက္ ျမန္မာအစာ အလြယ္တကူစားႏိုင္တာ မရွိေသးဘူးထင္တယ္။ အိမ္မွာလည္း အျမဲခ်က္စားေနတာပါပဲ။ ဟင္းခ်က္ဖို႔ လိုခ်င္တဲ့ ျမန္မာအမယ္ေတြလည္း စံုစံုလင္လင္ဝယ္လို႔ရတာကိုး။ တကယ္ေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ ဒီမေရာက္ခင္က ဘာမွ မခ်က္တတ္ဘူး။ ၾကက္ဥေၾကာ္ေလာက္၊ ၾကက္သားေစာ္ဘြားခ်က္ေလာက္ပဲ ခ်က္တတ္ခဲ့တာ။ ငယ္ငယ္က အေမနဲ႔ အဖြားခ်က္တာကို ျမင္ဖူးေနေတာ့ အဲဒီအတိုင္း မွတ္မိတာေတြ ခ်က္ၾကည့္တယ္။ အေမ့ကို ဖုန္းဆက္လို႔ၾကံဳရင္ ျပန္ေမးတယ္။


ခ်က္ကာစကဆိုရင္ ဘာဟင္းခ်က္ခ်က္ မ်က္လံုးထဲျမင္တာ အကုန္ေကာက္ထည့္တာပဲ။ တစ္ခါတစ္ေလလဲ အဆင္ေျပျပီး စားေကာင္းေနတယ္။ တစ္ခါတစ္ေလ ဘာဟင္းမွန္းမသိ အရသာကဆိုး စားမဲ့သူမရွိေတာ့ လႊင့္ပစ္လိုက္ရတာပဲ။ ေနာက္ပိုင္း ဟင္းခ်က္သက္ေလး နည္းနည္းရလာေတာ့မွ လက္စြမ္းထက္လာတယ္။ အခုဆို ကၽြန္ေတာ့္လက္ရာ စပါယ္ရွယ္ဟင္းတခ်ိဳ႔ဆို သူငယ္ခ်င္းေတြၾကားထဲ နာမည္ၾကီးပဲ။ ေကာင္မေလးေတြဆို ညာညာျပီး ခ်က္ေကၽြးခိုင္းေနၾက။ ကၽြန္ေတာ္တို႔အိမ္မွာက သူငယ္ခ်င္းေျခာက္ေယာက္မွာ တရုတ္ႏွစ္ေယာက္က ဘာမွ မခ်က္တတ္ဘူး။ အဲဒီေတာ့ သူတို႔ကို “အရက္ဝယ္၊ ၾကက္ဖမ္း၊ ငရုပ္သီးေထာင္း၊ ေခြးေမာင္း” ဆိုတဲ့ ရာထူးေပးထားတယ္။ တျဖည္းျဖည္းနဲ႔ တစ္ေယာက္ကေတာ့ တိုးတက္လာတယ္ဆိုရမယ္။ ဟင္းခ်က္မဲ့သူ မရွိရင္ သူ႔ဘာသာသူ ေကာက္ခ်က္ထားတတ္တယ္။ က်န္တဲ့တစ္ေကာင္ကေတာ့ မတိုးတက္ဘူး။ ဘယ္ရမလဲ သူက မသင္ယူဘူးေလ။ သူ႔ေကာင္မေလးနဲ႔ ေလွ်ာက္သြားေလွ်ာက္စားေနတာကိုး။


တစ္ခါကေတာ့ သူငယ္ခ်င္းေတြစံုတုန္း ဘာစိတ္ကူးေပါက္လဲ မသိဘူး။ အသင့္ေၾကာ္စားတဲ့ ၾကက္သားလိပ္ထုပ္ကို သူေၾကာ္ေပးမယ္ဆိုပဲ။ အဲဒါနဲ႔ ကၽြန္ေတာ္တို႔လဲ သူ႔လႊတ္ေပးလိုက္တယ္။ ေမာင္မင္းၾကီးသားကဗ်ာ ဆီအိုးထဲကို ၾကက္သားမပစ္ခ်ရဲဘူး။ တုန္တုန္ တုန္တုန္နဲ႔ အေဝးၾကီးကေန ပစ္ထည့္ေနေတာ့ အနားက တျခားလူကို ဆီေတြစင္ေတာ့ေပါ့။ ေနာက္ေတာ့ သူ႔ကို မူလရာထူးပဲ ျပန္ေပးထားရတယ္။ က်န္တဲ့ေလးေယာက္ကေတာ့ စာဖိုးမွဴးတာဝန္ယူတယ္။ ရခိုင္ျဖစ္တဲ့ ပုလုေကြးက ရခိုင္ဟင္းခ်က္တယ္။ သူ႔ဟင္းေတြက အစပ္ေတြဆိုေတာ့ စားလို႔ေတာ့ အေတာ္ဝင္တယ္။ ပအို႔ဝ္ကေတာ့ ရိုးရာဟင္း သိပ္မခ်က္ဘူး။ စိတ္ကူးေပါက္ရင္ေတာ့ သူက ထခ်က္တတ္တယ္။ ကၽြန္ေတာ့္အကိုဝမ္းကြဲကေတာ့ နားရက္တစ္ရက္ပဲ ရတာဆိုေတာ့ သူအားမွပဲ ဝင္ခ်က္တယ္။ ေတာင္ငူမုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္က်ဲလိုမ်ိဳး စားခ်င္လာရင္ေတာ့ သူ႔ကို ခ်က္ခိုင္းရတယ္။ အရင္ကေတာ့ ဒိုင္ခံစားဖိုမွဴးက အေစာဆံုးအိမ္ျပန္ေရာက္တတ္တဲ့ ကၽြန္ေတာ္ပါ။ အခုတေလာေတာ့ အပ်င္းၾကီးေနတာမို႔ သိပ္မခ်က္ျဖစ္ဘူး။ ဆန္ကလဲ အိတ္လိုက္ ေအာ္ဒါမွာစားေတာ့ ပိုတန္တယ္ေျပာရမယ္။ အိမ္ထိလာပို႔ေတာ့ သယ္ရတဲ့ဒုကၡက လြတ္တယ္ေလ။


ဒီေန႔ေတာ့ ရံုးအဆင္းမွာ ျမန္မာစာစားခ်င္တာနဲ႔ Clementi က ျမန္မာဆိုင္ထပ္ဖြင့္တဲ့ဆီမွာ သြားစားျဖစ္တယ္။ (Clementi ဆိုလို႔ ဒီက နာမည္ေတြထဲမွာ ကၽြန္ေတာ္ ပထမဆံုးမွတ္မိတာ Clementi ဗ်။ ေက်ာင္းတုန္းက ကၽြန္ေတာ္တို႔ Electronics က ဆရာၾကီး ဦးကလဲမင့္ နာမည္နဲ႔ နီးစပ္လို႔လားေတာ့ မသိဘူး)။ ဘေလာ့တစ္ခုမွာေတြ႔လို႔ သြားစားဦးမယ္ျပင္ေနတာ ဒီေန႔မွေရာက္ျဖစ္တယ္။ “မႏၱေလး” တဲ့ ဆိုင္နာမည္က။ MRTကေန ကတ္ျဖတ္ျပီးရင္ ညာဖက္ျခမ္း စၾကၤံလမ္းအတိုင္း အဆံုးထိေလွ်ာက္ရင္ စားေသာက္ဆိုင္တန္းတစ္ခုရွိတယ္။ အဲဒီမွာလည္း ျမန္မာဆိုင္တစ္ဆိုင္ရွိတယ္။ အဲဒီကေန တိုက္ေတြေအာက္က ဆိုင္တန္းေတြအတိုင္း ဆက္သြားရင္ “ေကာင္းဇံု စတိုး”ကို ေက်ာ္ျပီးရင္ ေရာက္ပါျပီ။ တကယ္ေတာ့ လမ္းမၾကီးအတိုင္း ေလွ်ာက္ရင္လည္း ရပါတယ္။ လမ္းမနဲ႔ ကပ္လ်က္က ဆိုင္တန္းမွာပါပဲ။ စားေသာက္ဆိုင္တန္းေတြထဲက ဆိုင္တစ္ေနရာမွာ ဖြင့္ထားတာပါ။ ဆိုင္နာမည္ကို ျမန္မာလို မေရးထားဘဲ အဂၤလိပ္လိုသာ ေရးထားလို႔ ရုတ္တရက္ မေတြ႔ဘဲေနလိမ့္မယ္။ စားေသာက္ဆိုင္တန္းရဲ့ ေရွ႔ကၾကည့္ရင္ ဘယ္ဖက္ျခမ္းမွာပါ။ ဆိုင္တန္းတစ္ခုလံုးရဲ့ အေပၚေတြမွာ တိုက္ဂါးဘီယာဆိုင္းဘုတ္ေတြ ရွိပါတယ္။


ကၽြန္ေတာ္ေရာက္တဲ့အခ်ိန္က ည ၇ နာရီဝန္းက်င္ပါ။ ပင္နီဆူလာကဆိုင္ေတြေလာက္ ဟင္းေတြ မစံုလင္ေပမယ့္ ေရြးခ်ယ္စရာေတြရွိပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္စားျဖစ္တာက ဆိတ္သားအာလူးဟင္း၊ ငါးခ်ဥ္သုတ္နဲ႔ ဟင္းရြက္ေၾကာ္အၾကီးၾကီးတစ္ခ်ပ္ပါ။ ၄က်ပ္ ႏွစ္ဆယ္ေပးရပါတယ္။ ဝက္သားလံုး၊ ျမင္းခြာရြက္သုပ္၊ ဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္နဲ႔ စားတဲ့သူငယ္ခ်င္းကေတာ့ ၃က်ပ္ ငါးဆယ္ပါ။ ဟင္းရည္တစ္ခြက္လဲ ရပါတယ္။ ဟင္းထည့္တာ နည္းတယ္ထင္ရေပမယ့္ ဟင္းစားမၾကီးတဲ့လူအတြက္ေတာ့ အေတာ္ပါပဲ။ ဆိတ္သားက ႏူးေနေတာ့ စားရတာ အဆင္ေျပတယ္။ အရသာလည္း ေကာင္းတယ္။ ငါးပိေထာင္း၊ ငါးပိရည္၊ အခ်ဥ္ရည္၊ တို႔စရာေတြလည္း ထားေပးထားပါတယ္။ ဇြန္း၊ ခက္ရင္းကို တစ္ရွဴးစနဲ႔ပါ ပတ္ေပးထားပါတယ္။ ပန္းကန္၊ ခြက္ေတြကေတာ့ တစ္ခါသံုးေတြပါ။ ျမိဳ႔ထဲထိ သြားစားဖို႔ အခ်ိန္မရတဲ့သူေတြအတြက္ေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္။ ေစ်းႏွဳန္းအေနနဲ႔ကေတာ့ ျမန္မာအစားအစာအေနနဲ႔ ပံုမွန္ပဲလို႔ဆိုရမယ္။ ဒီကအစားအစာေတြေတာင္ သံုးေလးက်ပ္ေတာ့ ေပးေနရျပီေလ။ မနက္ ၈နာရီေလာက္ကေန ည ၁၀နာရီေလာက္ထိ ဖြင့္တယ္တဲ့။


အျပန္က်ေတာ့ Bukit Batok ကို ၁၀၆ စီးျပီး ျပန္ခဲ့တယ္။ ကၽြန္ေတာ့္လို ေတာထဲမွာ ရံုးတက္ရတဲ့ သူအတြက္ေတာ့ အိမ္နဲ႔ နည္းနည္းနီးတယ္ေျပာလို႔ရတဲ့ Clementi ဆိုင္က အဆင္ေျပပါတယ္။ ျမန္မာစာလည္း စားခ်င္ အိမ္မွာလည္း မခ်က္ႏိုင္၊ ျမိဳ႔ထဲလည္း သြားဖို႔အခ်ိန္မရတဲ့ေန႔မ်ိဳးအတြက္ အရံသင့္ပဲ။ ကၽြန္ေတာ္တို႔စားေနတုန္းလည္း ျမန္မာေတြ အေတာ္လာစားၾကပါတယ္။ ျပည္ေက်ာင္း ေရွ႔ႏွစ္ စက္မွဳက queen အမၾကီးတို႔ရယ္၊ ရန္ကုန္ေက်ာင္းက ေဘာ္ဒါတစ္ခ်ိဳ႔ရယ္လဲ လာစားၾကတာ ေတြ႔ခဲ့တယ္။


ပင္နီဆူလာ ေျမေအာက္ထပ္မွာ “ျမနႏၵာ”ဆိုင္ ထပ္ဖြင့္ေတာ့ ကၽြန္ေတာ္ စစားမိတဲ့ေန႔က တန္းစီေနတုန္း အိႏိၵယအမ်ိဳးသမီးႏွစ္ေယာက္(ထင္တာပဲ) ဝင္လာတယ္။ တန္းစီေနတဲ့ လူတန္းကို ၾကည့္ျပီး စိတ္ဝင္စားသြားမွာေပါ့။ ကၽြန္ေတာ့္ေနာက္မွာ ဝင္တန္းစီျပီး ဘာဆိုင္လဲ ဘာဟင္းလဲဆုိျပီးေမးတယ္။ ဘယ္ရမလဲဗ်ာ။ ဒီကေကာင္ကလဲ ဒီလိုကိုယ့္အစားအစာကို အေရးတယူ လုပ္ျပီး ေမးလို႔ကေတာ့ “ဒါျမန္မာဟင္း၊ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္၊ အရသာရွိတယ္၊ ဟင္းေတြ အမယ္စံုတယ္” အစခ်ီျပီး ေၾကာ္ျငာေကာင္းေကာင္းဝင္လိုက္တာေပါ့။ အမ်ိဳးသမီးၾကီးႏွစ္ေယာက္လည္း ဟင္းေတြလိုက္ၾကည့္ျပီး သြားရည္ယိုသြားလားမသိဘူး။ လက္ညိွဳးတစ္ထိုးထိုးနဲ႔ မွာေနၾကပါေရာ။ ကၽြန္ေတာ္လည္း စားေနရင္းနဲ႔ သူတို႔ဝိုင္းကို အသာေလးလွမ္းၾကည့္မိတယ္။ ေရေႏြးေတြေတာင္ မွာေသာက္လို႔။ တစ္ေယာက္ဆိုရင္ ထမင္းလိုက္ပြဲေတာင္ ေျပာင္ေနျပီ။ စားေကာင္းၾကတယ္ ထင္ပ။ တစ္ခါတစ္ေလလည္း ဒီက စလံုးေတြလား မသိဘူး။ ဟင္းေတြ ပါဆယ္လာဝယ္ေနတာနဲ႔ ၾကံဳဖူးတယ္။ သူတို႔ ခံတြင္းေတြ႔လို႔ ေနမွာ။


သူတစ္ပါးတိုင္းျပည္မွာ ကိုယ့္ႏိုင္ငံက ကိုယ့္လူမ်ိဳးေတြ ကိုယ္ပိုင္စီးပြားေရးတစ္ခု လုပ္ႏိုင္တိုင္း ကၽြန္ေတာ္ဝမ္းေျမာက္မိတယ္။ အထူးသျဖင့္ ျမန္မာအစားအစာေတြကို အခုလို အလြယ္တကူစားလို႔ရႏိုင္ေအာင္ ေရာင္းႏိုင္တာ တကယ္အဆင္ေျပတယ္။ ကိုယ့္လူမ်ိဳးေတြသာမက ဒီက တျခားလူမ်ိဳးေတြပါ စားတတ္လာေအာင္ စားခ်င္လာေအာင္ တိုးခ်ဲ႔လုပ္ကိုင္ႏိုင္မယ္ဆိုရင္ ေကာင္းမယ္။ ျမန္မာအစားအစာ ႏိုင္ငံတကာမွာ ဘာလို႔မထိုးေဖာက္ႏိုင္ရမွာလဲ။ ဒီအေၾကာင္းအရာက ဒီထက္ပို အေသးစိတ္ေရးခ်င္ေသးေပမယ့္ အခုေတာင္အေတာ္ရွည္ေနျပီမို႔ ဒီေလာက္နဲ႔ပဲ ေတာ္ဦးမယ္။ ေနာက္မ်ားမွေပါ့။


“ျမန္မာအစားအစာ မေကာင္းဘူးလို႔ ဘယ္သူေျပာရဲလဲ”

12 comments:

မေျပာရဲပါဘူး ကိုေတာင္ငူရယ္..
း)
 
ေျပာလဲ မေျပာရဲ၊ ေျပာလဲ မေျပာအားပါဘူးကြာ။
စားေနရတာ ပါးစပ္မအားလို႔ပါ။
ဗမာစာဆို အကုန္ႀကိဳက္..
 
မေျပာရဲေၾကာင္းပါ။ မေရာက္တာ ၾကာေတာ႔ အသံေတာင္ သိပ္မထြက္ရဲဘူး း)
လာလည္သြားတာ ေတြ႔ပါတယ္။ ေက်းဇူး။ ဇာတ္သိမ္း ေရးေနၿပီ။ လာဖတ္ၿပီး ေ၀ဖန္ခ်က္ေလး ခ်ီးျမႇင္႔ပါေလ။
 
မေျပာရဲပါဘူး ေတာင္ငူသားေလးရာ..
အမ ကေတာ႔ ျမန္မာအစားအစာၾကိဳက္မွၾကိဳက္..
ဂ်ပန္စာ မlike ဟဟ..
အိမ္မွာ ျမန္မာစာေတြပဲ မ်ားမ်ားခ်က္စားျဖစ္ေပမယ္႔
သမီးေလးက ျမန္မာဟင္းခ်က္ရင္ မစားတတ္ဘူး။
မၾကိဳက္ဖူး ျဖစ္ေနတယ္ေလ။ သူတို႔ေက်ာင္းမွာက ေန႔
လည္စာ ဂ်ပန္စာေကၽြးေတာ႔ ဂ်ပန္စာကို ပိုၾကိဳက္ေနတယ္.အမ အတြက္ေတာ႔ ဒြတ္ခပဲေလ..
အမ က ဂ်ပန္စာ မၾကိဳက္ေတာ႔ ဂ်ပန္စာသိတ္မခ်က္
တတ္ဘူး။။ ဟဟ
ျမန္မာစာပဲ ၾကိဳက္တယ္။ း)
 
က်ဳပ္ေျပာရဲတယ္ အေမာင္ေတာင္ငူ....
ျမန္မာအစားအစာေတြက ဆီေတြ မ်ားလြန္းတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အဆီပိတ္ႏိုင္တယ္။ အငံေတြ မ်ားလြန္းတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေသြးတိုးႏိုင္တယ္။

ဒါေပမယ့္ အဲဒီ မေကာင္းတဲ့ အစားအစာေတြပဲ ႀကိဳက္မိလုိ႕ စားေနတာ ႏွစ္နဲ႕ခ်ီေနၿပီ။ ဒါေၾကာင့္ ေသရင္လည္း ေသပါေစေတာ့။ အဟဲ...
 
ကၽြန္ေတာ္မ်ိဳးၾကီးလဲ မေျပာရဲပါခင္ည။ စားေကာင္းပါသည္ခင္ဗ်။ အရင္က clementi မွာ ေနတုန္းက မဖြင့္ေသးဘူးဗ်။ ခုေတာ့ ေဝးေနေပါ့။
 
အဲဒီဆိုင္က ၾကက္သြန္ေၾကာ္က နည္းနည္းၾကီးေနေတာ့
အလည္မွာ မုန့္ႏွစ္ေတြ ၾကက္သြန္ဖတ္ေတြ ရွိေနေသးတာ
အဲ.......မေျပာရဲပါဘူး....
ေနာက္တာပါ..ၾကက္သြန္ေၾကာ္ အႀကီးႀကီး စားလို့ေကာင္းပါတယ္
 
"ဘယ္သူေျပာရဲလဲ"
ကိုလာဖတ္ပါတယ္---ျမန္မာအစားအစာေတြကို
သြားရည္ယိုေအာင္ေရးျပထားတဲ႔အတြက္---
ခ်က္စားပါအံုးမယ္---ျမန္မာဆိုင္ေတြတိုးခ်ဲ႔
ဖြင္႔ႏိုင္ၿပီး ျမန္မာလူမ်ိဳးေတြတိုးတက္ႀကီးပြား
ေစလိုတဲ႔ ေစတနာနဲ႔ ေရးသားထားေသာပိုစ္႔
ေကာင္းေလးပါပဲ---
 
ကိုေတာင္ငူေရ… အဲဒီဆိုင္ေလးကို ဟုိေန ့ကလာေခ်ာင္းေသးတယ္… အိမ္မွာစားခဲ့တာနဲ ့ေနာက္မွ စားမယ္ဆို ဆိုင္ေနရာေလးမွတ္သြားတာ… ခုကိုေတာင္ငူညြွန္းေတာ့ စားဖို ့ေသခ်ာသြားျပီ… ေၾသာ္…. ကိုေတာင္ငူနဲ ့ကိုပုလုေကြး နာမည္ၾကီး ဘေလာ့ဂ္ဂါ ၂ေယာက္က အတူေနၾကတာကိုး… bukit batok ဆိုေတာ့ ကြ်န္မနဲ ့အနီးေလး… ဒါနဲ ့ျမနႏၵာကို အားေပးတယ္ေပါ့… ဆိုင္ပိုင္ရွင္ အကုိၾကီးက အီလက္ထရြန္နစ္ေမဂ်ာကပဲေလ… ဟိဟိ… ေမဂ်ာစဲြေတြ…
 
ဘေလာ့က ေန ႏုတ္ဆက္တဲ့အေနနဲ့ ေတာ့ ေျပာခဲ့ပါရေစ။
ဒိမွာရိွတဲ့ အမနဲ့သိခဲ့တဲ့ဂ်ပန္တရုပ္မေလးအင္ဒို ဖိလစ္ပိုင္လာအို အကုန္လံုး ျမန္မာ့အစားအစာကိုၾကိဳက္ၾကပါတယ္။
အမ သူငယ္ခ်င္းေတြဆို အမ ဘယ္အခ်ိန္ထမင္းစားဖိတ္မလဲပဲ ေစာင့္ေနၾကပါတယ္။
အမရဲ့ ဂ်ပန္အေမေတြဆို ဆိုင္ဖြင့္ဖို့ေတာင္ဆြယ္ၾကပါတယ္။
အမလဲ တခ်ိန္ခ်ိန္ လိုင္းေၾကာင္ႏိုင္တယ္။ စားေသာက္ဆိုင္ပိုင္ရွင္ ျဖစ္ခ်င္လို့ ။ ဟဲဟဲ
ႏုတ္ဆက္ခဲ့ပါတယ္။ ျပန္ေရးတဲ့အခါ ျပန္လာခဲ့မယ္.
 
ညိီေလးေတာင္ငူေရ....
၆ ေယာက္ေနတဲ ့အခန္းမွာ...ေက်ာတစ္ခင္းစာေလာက္မရွိေတာ့ဘူးလား...
နပါတ္ ၇ လူ ျဖစ္ခ်င္တယ္..
ခံတြင္းပ်က္ေနလို ့....။
 
ကိုဇနိသို႔
ဟုတ္တယ္ မေျပာတာပဲ ေကာင္းတယ္ ကိုဇနိ

မမိုးခ်ိဳသင္းသို႔
အဲဒါေၾကာင့္ မမဝေနတာ။ ထထကေနပါ။

မႏုသြယ္သို႔
မေၾကာက္ပါနဲ႔ဗ်ာ။ ရဲရဲေျပာလုိ႔ရပါတယ္ အမရယ္

မဝါဝါသို႔
အင္း.. ဟုတ္တယ္ေနာ္အမ။ မီးမီးက ဂ်ပန္စာအျမဲစားေနရေတာ့ ဂ်ပန္စာပဲ ပိုၾကိဳက္ေနမွာေပါ့။ အိမ္မွာ ျမန္မာစာကို သူၾကိဳက္တာေလးေတြ ေရြးျပီး မ်ားမ်ားခ်က္ရင္းနဲ႔ ဆြဲေဆာင္ေပါ့အမရဲ့။

အေမာင္ဂ်ဴလိုင္သို႔
ဆီမ်ားရင္ အဆီေလွ်ာ့ အငန္မ်ားရင္ အငန္ေလွ်ာ့။ ျမန္မာစာ စားတာေတာ့ မေလွ်ာ့နဲ႔။ ျမန္မာစာ စားျပီး အသက္ရာေက်ာ္ေတြ ေနသြားတဲ့ ျမန္မာဘုိးဘြားေတြ အမ်ားၾကီး။ အသက္ကို ဥာဏ္ေစာင့္ ဥစၥာကို ကံေစာင့္တဲ့။ ခ်င့္ခ်ိန္စားရင္ အားျဖစ္ပါတယ္ အေမာင္ငယ္

ကိုဒီဘီေအသို႔
လမ္းၾကံဳရင္ ဝင္စားၾကည့္ေပါ့အကိုေရ။ တျခားေနရာေတြလည္း ရွိေသးတယ္တဲ့။ ကၽြန္ေတာ္ သိလာရင္ ထပ္တင္ဦးမွာ။ အဟဲ

မစင္ဒံလာသို႔
အမလည္း သြားစားဖူးတာကိုး။ ေကာင္းပါေလေလ့။

မသက္ဇင္သို႔
ဟုတ္ အမ။

မတန္ခူးသို႔
အမက သိျပီးသားကို။
ကၽြန္ေတာ္နဲ႔ အဲဒီေကာင္က ပထမႏွစ္ထဲက သူငယ္ခ်င္းေတြပါ။ နာမည္ၾကီးေတာ့ မလုပ္လိုက္ပါနဲ႔ အမရယ္။ ထမင္းငတ္မွာ စိုးလို႔ပါ။ အိမ္နီးရင္ လာလည္မယ္အမ။ “လိပ္စာ”ေပါက္ေပါက္ဆုပ္ေလး ေပးပါ။ ေၾသာ္ အခုမွသိတယ္။ ဒါဆို ပိုအားေပးရမွာေပါ့။ ေမဂ်ာစြဲ ေက်ာင္းစြဲကေတာ့ ၾကီးတယ္အမေရ။ ဟဲ ဟဲ

မျမတ္ႏိုးသို႔
ႏွဳတ္ဆက္ျပီလားအမရယ္။ အျပီးေတာ့ မႏွဳတ္ဆက္ပါနဲ႔။ အားတဲ့အခါ ျပန္လာေပါ့ဗ်ာ။ ဂ်ပန္မွာ ဆိုင္ဖြင့္ျဖစ္ရင္ အေၾကာင္းၾကားလိုက္ေနာ္။ လာစားမယ္။

ကိုဆူးသို႔
ကၽြန္ေတာ့္အကိုက အိမ္ေျပာင္းေတာ့မွာဗ်။ ကိုဆူးဖို႔ တစ္ေနရာရပါျပီ။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္ေတာ္တို႔ကို မလိုင္ေတာ့ ခ်က္မေကၽြးနဲ႔ေနာ္။ စားဘူး။ ဟီး ဟီး

တိုးတိတ္ျငင္သာေသာ စာဖတ္သူမ်ားအပါအဝင္ အားလံုးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ေအးခ်မ္းေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ။

ေမတၱာျဖင့္
 

Popular Posts